Review periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000

Alegerea corectă a periuței de dinți este un aspect foarte important pentru o igienă orală corectă. La ultimul control stomatologic, medicul meu, mi-a recomandat să folosesc o periuță de dinți electrică în locul celei clasice, pentru a-mi curăța foarte bine dinții și spațiile interdentare. După multe căutări pe internet am hotărât să încerc periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000.

Ce-i drept, am dat de multe ori înapoi din cauza prețului pe care îl are însă în momentul în care am găsit-o la reducere am și luat-o :D.

Prețul întreg al periuței este de aproximativ 1000 Lei iar eu am cumpărat-o cu 550 Lei. Destul de scumpă când te gândești ca e ”doar” o periuță de dinți însă nu e chiar așa…după ce o folosești îți vei da seama că merită toți banii.

Detalii despre periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000:

Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 setPeriuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 este o periuță smart, cu cea mai nouă tehnologie, fiind concepută pentru a curăța dinții în profunzime fără a dăuna în vreun fel gingiilor sau smalțului dentar. Periuța vine la pachet cu 4 capete de periaj, trusă pentru călătorie, suport pentru captele de periaj, două încărcătoare și suport pentru telefon. Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 are conectivitate bluetooth, 6 programe de curățare a dinților și smartring.

Cele 4 capete de periaj sunt foarte bine gândite pentru a curăța bine dinții și spațiile interdentare. Pentru o mai bună curățare a dinților și a cavității bucale, medicii stomatologi recomandă și folosirea unui irigator bucal. Acesta curăță foarte bine spațiile interdentare și buzunarele gingivale, îndepărtează tartrul și elimină respirația urât mirositoare.

Cele 4 capete ale periuței electrice sunt:

 • capatul de periaj OralB Floss Action – înlătură eficient placa bacteriană din zonele interdentare datorită perilor micropulse
 • capătul de periaj 3D White – lustruiește dinții și îi albește încă de la prima utilizare. Nu este recomandat copiilor sub 12 ani
 • capătul de periaj OralB CrossAction – are o curățare de precizie fiind cel mai avansat din această serie
 • capătul OralB Sensitive este folosit pentru a curăța delicat gingiile și dinții.

Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 Capete Periaj

SmartRing-ul este foarte util, mai ales pentru persoanele cu sensibilitate dentară și gingivală. Acesta își schimbă culoarea în roșu atunci când atingeți gingiile puternic sau apăsați prea tare periuța pe dinți. De asemenea, culoarea acestuia poate fi schimbată cu ajutorul aplicației. Lumina albă este de bază însă puteți alege o altă culoare din cele 12 culori puse la dispoziție în aplicație.

Conectivitatea Bluetooth pentru periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 este un lucru, cel puțin pentru mine, foarte foarte util. Pentru a profita de acest aspect, trebuie să descărcați aplicația OralB, disponibilă gratuit pentru Android și iOS (nu știu dacă funcționează și pe telefoanele cu sistem de operare Windows).

Trusa pentru călătorie este creată dintr-un material de calitate ce asigura transportul igienic și în siguranță a periuței de dinți. Aceasta este dotată cu un încărcător USB, ce ocupă mai puțin spațiu decât încărcătorul pe care-l folosiți acasă.

Bateria periuței de dinți Oral-B Genius 9000 este concepută pentru a fi folosită de două ori pe zi, câte 2 minute pentru fiecare periaj, timp de 12 zile. O încărcare completă a periuței de dinți poate dura până la 12 ore. Dacă vă grăbiți și periuța nu este descărcată complet, o puteți lăsa la încărcat 30 de minute. Va fi suficient pentru a asigura un singur periaj. Aceasta poate fi lăsată mereu în priză pentru că supraîncărcarea bateriei nu este posibilă.

Cum folosiți aplicația OralB?

 • Primul pas este de a vă descărca aplicația din magazinul telefonului dumneavoastră
 • Aplicați pe oglinda din baie, suportul pentru telefon. Acesta se prinde foarte ușor de oglindă prin intermediul unei ventuze
 • Introduceți telefonul în suport și porniți aplicația. Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 se va conecta imediat la telefonul dumneavoastră, prin intermediul Bluetooth-ului. Simbolul bluetooth va fi activ pe mânerul periuței de dinți. Când este conectată inelul luminos va fi de culoare albastră
 • Ajustați suportul astfel încât să fie perfect vizibilă fața și zona gurii
 • Începeți periajul dinților. Medicii și aplicația recomandă periajul timp de 2 minute. Când zona va fi perfect curată, atunci pe ecranul telefonului zona va fi transformată din culoarea albastru în alb

Care sunt funcțiile periutei de dinti electrica Oral-B Genius 9000?

Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000 are 6 funcții de curătare:

 1. Modul îngrijirea gingiilor – foarte bun pentru persoanele cu gingii sensibile
 2. Curațare Zilnică – timpul de periaj este de 2 minute iar dinții sunt curățați foarte bine
 3. Modul Sensibil – viteza de curățare este mai mică decât a modului de curățare zilnică și este ideal pentru persoanele cu dinți sensibili
 4. Curățarea limbii – perierea limbii se face într-un mod special și delicat
 5. Curățare profundă – timpul pentru fiecare cadran al gurii este de 45 secunde, astfel vă periați dinții timp de 3 minute. Curățarea se face prin mișcări 3D mai rapide.
 6. Modul Albire – lustruiește suprafața dinților și reduce petele de suprafață
Păreri Pro periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000:
 • pentru mine, curățare dinților cu această periuță, este similară cu periajul de la un cabinet stomatologic
 • periajul este executat corect, spațiile interdentare sunt curățate bine
 • curăță dinții foarte bine iar capătul pentru albire chiar își face treaba
 • îmi place ideea de a semnala (prin schimbarea culorii smart ringului în roșu) atunci când folosești prea agresiv periuța pe dinți sau gingii
 • capetele de periaj au un preț accesibil
 • periuța poate fi folosită de întreaga familie (cu condiția de a schimba capetele de periaj)
 • capetele sunt păstrate în cutiuța lor de depozitare (eu o curăț cu alcool medicinal, atunci când este cazul)
 • mânerul periuței nu este alunecos

Păreri Contra periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000:

 • mie mi se pare puțin prea zgomotoasă
 • încărcarea durează prea mult

Informații generale:

Periuta de dinti electrica Oral-B Genius 9000, cu miscare de oscilatie-rotatie – capul de periaj trebuie ghidat de la dinte la dinte, timp de câteva secunde. Întreaga gură trebuie periată în mod egal și se începe din exterior spre interior. Nu apăsați periuța pe dinți, în cazul acesta senzorul cu lumină roșie se va aprinde.

Pentru un periaj mai corect puteți cere informații medicului stomatolog.

Este posibil ca, în primele 2 – 3 zile de la inceperea periajului, să vă sângereze gingiile însă sângerarea trebuie să se oprească după câteva zile. Dacă durează mai mult timp, atunci mergeți la stomatolog.

Citiți manualul acestei periuțe pentru a folosi corect modurile de periaj.