Dieta Dukan: Este o dieta de calitate?

Dieta se concentreaza pe sugerarea anumitor alimente, deci calitatea per total depinde de ceea ce alegi. Desi sunt permise doar anumite alimente. In timpul fazei initiale de atac, trebuie consumate doar proteine. Acest lucru poate fi daunator, confirma Web MD: “ expertii inca nu stiu care sunt efectele pe termen lung asupra sanatatii si greutatii tale”, “nu sunt dovezi ca o zi dedicata doar proteinelor, impreuna cu exercitiile fizice, sunt indeajuns pentru a-ti pastra greutatea.”

De asemeneea, ei considera ca dieta Dukan : “ nu ofera obiceiuri alimentare sanatoase care sa tina o viata” si “ ar putea duce la o dieta inadecvata din punct de vedere nutritional”.

Ei  adauga : “ riscurile dietei Dukan depasesc cu mult beneficiile.”

Acest lucru face ca dieta Dukan sa fie o dieta posibil nesanatoasa, care nu garanteaza o pierdere sigura in greutate. Asociatia Dietetica Britanica, cea mai mare organizatie britanica de nutritie si experti in mancare, considera dieta Dukan ca : “dieta pentru celebritati pe care trebuie sa o eviti

In anii 2010, 2011 si 2012, a fost considerata ca cea mai proasta dieta pe care ai putea sa o urmezi. A fost de asemenea in top 5 diete proaste in ultimii ani.Acest lucru se datoreaza grijilor in privinta sanatatii si lipsa dovezilor privind siguranta pierderii in greutate.Acest grup mai adauga de asemenea : “ pierderea initiala in greutate o sa fie o pierdere a lichidelor.”

Acest lucru se intampla deoarece carbohidratii, care sunt strict interzisi pentru cea mai mare parte a dietei, ajuta la mentinerea apei. Live Strong declara: “este posibil sa pierzi si 9 kg intr-o saptamana, din care mare parte o sa fie doar apa.” Asadar, mare parte din greutatea pierduta cu dieta Dukan o sa fie doar apa.

De asemenea, creatorul acestei diete, Pierre Dukan, si-a pierdut licenta medicala si dreptul de practica, datorita faptului ca promova aceasta dieta. A fost vazut ca o incalcare a eticii, intrucat folosea medicina pentru a-si promova afacerea.

dieta dukan pui la rotisor

Costurile si calitatea dietei Dukan

Costul dietei Dukan difera in functie de tipul de alimente cumparate. Websiteul dietei ofera suport online pentru un total de 112 lei in fiecare luna, dar acest lucru este optional si nu e strict necesar. Vezi aici niste retete pentru dieta Dukan sa-ti poti „simula” oarecum costurile.

Dieta este considerata un esec, intrucat necesita schimbari extreme in dieta. Marea ingrijorare a expertilor in domeniu este ca dieta Dukan nu este practica, nu s-a dovedit ca este sigura sau benefica pentru pierderea in greutate pe termen lung.

Dieta Dukan recomanda sa faceti miscare. Pentru a va masura performantele, puteti folosi un smartwatch precum Smartwatch Garmin Fenix 5

Parerile oamenilor despre dieta Dukan:

Aici sunt cateva pareri despre  Dieta Dukan:

“Tensiunea arteriala era foarte scazuta, nu aveam niciodata energie si doctorul mi-a zis ca aceasta dieta este foarte nesanatoasa”

“A inceput sa imi cada parul si unghiile mi s-au rupt in timp record.”

“Aceasta dieta pur si simplu nu e sanatoasa”

“E mult prea greu de urmat aceasta dieta.”

Multi oameni considera dieta Dukan ca fiind prea plina de limite si prea greu de urmat. Unii erau ingrijorati de probleme obisnuite, precum lipsa de energie, durerile de cap, parul si unghiile fragile, tensiunea arteriala scazuta, schimbari rapid de dispozitie, lipsa de concentrare si multe altele.

O alta problema majora era ca oamenii erau extrem de plictisiti  de aceasta dieta si pentru multi era foarte greu sa manance mereu aceleasi alimente, chiar daca erau 100 de optiuni disponibile.

De asemenea, lipsa extrema de carbohidrati a facut ca majoritatea oamenilor sa nu mai aiba nici un pic de energie. In unele cazuri, oamenii ajungeau la spital.

citeste mai multe despre diete si nutritie

In conluzie – chiar functioneaza dieta Dukan ?

Cand vrei sa iei decizia de a umra un program de slabit precum dieta Dukan, este important sa analizezi stiinta din spatele acestei diete, parerile celor care au urmat-o si ceea ce ofera o astfel de dieta. Restrictiile la mancare sunt considerate extreme, pentru ca prima faza d atac permite doar consumul de proteine de origine animala. Multi oameni care au urmat dieta specifica faptul ca acest lucru are multe efecte secundare si ca era cam fara gust sa consumi aceleasi alimente in mod repetat. Expertii in sanatate de asemenea adauga ca aceasta dieta poate fi nesanatoasa si nu se stie ce efecte pe termen lung poate avea. Mai mult de atat, exista un risc mare de aparitie a deficiturilor nutritionale.

Dieta considerata a fi cel mai bun plan de slabire al anului 2016 este cunoscuta ca 18Shake Diet. Combina o pastila de stimulare a metabolismului, impreuna cu mese foarte bine echilibrate din punct de vedere nutritiv. Sunt multe ingrediente naturale, fara coloranti, stimulanti sau alte substante artificiale. Multi clienti si experti in sanatate sunt de acord ca este o dieta eficienta, cu beneficii pe termen lung in privinta pierderii in greutate. Utilizatorii acestei diete au pierdut in greutate folosind suplimentele oferite, care nu necesita o planificare extrema a meselor.

Exista o garantie de 30 de zile de inapoiere a banilor pe stimulentele pentru metabolism si suplimentele nutritive. Toate achizitiile sunt oferite fara riscuri si fara intrebari.