Cel mai bun umidificator

Cred ca atunci cand cineva decide ca are nevoie de un astfel de aparat, cauta sa achizitioneze cel mai  bun umidificator. In acest articol, iti voi prezenta cateva lucruri esentiale pe care eu consider ca ar trebui sa le stii inainte de a achzitiiona ceea ce ar trebui sa fie cel mai bun umidificator pentru casa ta.

Temperaturile de afară joacă un rol substanțial în schimbarea aerului din locuințele noastre, prin urmare, menținerea aerului umidificat și curat este cu atât mai importantă pentru sănătatea generală a noastră. Învață cum să alegi cel mai bun umidificator pentru familia și casa ta.

Reglarea umidității din locuință se poate face cu mare ușurință prin achiziționarea unui umidificator de aer, mulțumită căruia vei putea scăpa și de alergii, uscarea pielii sau alte afecțiuni datorate unei umidități scăzute.

Ce umidificator de aer să alegi pentru locuința ta?

cel mai bun umidificatorRăspunsul la această întrebare este destul de simplu: cel mai bun umidificator pe care-l poți găsi! Și totuși, cum îți poți da seama care este cel mai bun umidificator pentru locuința ta?

Există o serie de criterii după care te poți ghida în alegerea sa, printre care se numără și:

 • tipul de umidificator pe care ți-l dorești
 • funcțiile sale
 • mărimea locuinței 
 • garanția oferită de producător

Tipuri de umidificator:

Există două categorii mari de umidificatoare dintre care poți alege: cele tradiționale și cele cu laser. Umidificatoarele tradiționale pot fi cu vapori reci, dar și cu aburi.

Ambele trebuie să fie alimentate cu apă distilată, nu cu cea care curge de la robinet, căci numai astfel se poate prelungi viața aparatului în cauză.

Cât despre umidificatorul cu ultrasunete, acesta se recomandă prin zgomotul scăzut pe care îl face, indiferent dacă este cu abur sau vapori reci, fiind mai performant decât cel tradițional.

Funcții cel mai bun umidificator:

umidificator pentru copii

Cel mai bun umidificator trebuie să fie prevăzut cu următoarele funcții:

 • un nivel de zgomot cât se poate de scăzut, pentru a nu fi incomod
 • o funcție de curățare sau de ionizare, care servește la curățarea și purificarea aerului din locuință, menținându-l așa
 • un senzor de umiditate care funcționează automat, care-ți permite să setezi automat umiditatea care vrei să se mențină în locuință
 • afișajul electronic, care trebuie să conțină cât mai multe informații despre temperatura și aerul din cameră
 • un rezervor pentru apă suficient de încăpător pentru a face față locuinței tale.
Top 5 cel mai bun umidificator la momentul actual:
 • Umidificator de aer cu ultrasunete Laica HI3012, capacitate rezervor de 1,3 litri, potrivit pentru camerele mici, cu rezervor detașabil.
 • Umidificator cu ionizare și difuzor arome TWIN negru, Airbi BI3221, oferă 3 funcții (umidificare, purificare și aromaterapie), și conține un filtru ceramic cu proprietăți antibacteriene.
 • Umidificator electric Primii Pași cu ultrasunete și rezervor de 3,5 litri, funcționează pe bază de abur rece, are o funcție de oprire automată și este prevăzut cu o alarmă care sună atunci când rezervorul este gol. De asemenea, are un buton de reglare al debitului de abur eliminat.
 • Umidificator cu ultrasunete U-Grow U555-H, dispozitiv cu nebulizare pe bază de ultrasunete, funcționează cu apă rece nebulizată, tehnologia sa se bazează pe traductor ultrasonic. Vezi ce am scris despre acest umidificator aici.
 • Umidificator de Cameră Visoli Happy Duck VST-219, cu rezervor de 3,2 litri, rezistă cel puțin 16 ore fără a fi reumplut, este potrivit pentru camera copiilor.

Nu uita că umiditatea din locuință este importantă pentru sănătatea ta, așadar, dacă nu ai unul, este important să-ți achiziționezi cât mai curând, cu atât mai mult cu cât acum ai la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege cel mai bun umidificator pentru locuința ta!

Voi ce umidificatoare aveti?

Cu siguranta, experientele voastre (fie ele pozitive sau negative) cu umidificatoare vor fi utile pentru cei care cauta pareri despre umidificatoare sau sunt la primul aparat si nu stiu care sunt criteriile dupa care ar fi putut sa le aleaga.