Imprimanta laser Brother HL-L2365DW Monochrome

În timp ce culorile influențează ele nu sunt necesare tot timpul unor documente. Imprimanta Brother HL-L2365DW va ofera viteza și calitate sporita documentelor monocromatice. În timp ce Brother în momentul actual ia în vizor piața imprimantelor laser cu campania „ Now the Gloves are Off”, compania nu neglijeaza sectorul imprimantelor monocromatice, cum se observa la noul model Brother HL-L2365DW.

Folosit în special pentru birourile moco și pentru acasă, Brother HL-L2365DW, imprimanta alb-negru cu laser ofera mai multe porturi USB, conectivitate cu fir și wireless.

Brother HL-L2365DW: specificatii tehnice

Având dimensiunile de 356 x 360 x 183mm ( L x l x H ), forma de cutie cu colturile rotunjite, este foarte compacta. În afara de cablul de alimentare din spatele imprimante, nu este necesar un spațiu mai mare de ocupare.

De asemenea porturile USB și Ethernet sunt localizate în spatele imprimantei, pentru cei ce opteaza pentru aceasta optiune de conectivitate.

În fata imprimantei Brother HL-L2365DW se afla trapa ce se rabateaza în jos ce da acces cartusului pentru toner. Tot în fata se afla tava extensibila pentru sustinerea foilor. Înainte de a introduce tonerul în compartiment trebuie sa îndepărtați bucățică de plastic portocaliu, eu tot timpul recomand sa agit cartusul bine înainte de a-l introduce.

Tavita pentru foi are o capacitate de 250 foi A4. Aceasta tavita este închisă în totalitate ceea ce înseamnă ca nu are nici o fereastra care sa indice când numărul de foi este scăzut. Drept rezultat este necesar sa verificați regulat ca sa nu rămâneți fără foi în mijlocul unei imprimari importante.

Documentele printatecu Brother HL-L2365DW sunt scoase deasupra imprimantei unde sunt susținute de o tavita ce poate sustine pana la 100 foi.

În partea stânga se afla pozitionata unitatea de control împreuna cu un display LCD ce poate afisa pana la 16 caractere. Lângă aceasta fereastra sunt butoanele OK, Back, Up, Down și Plus & Minus. De asemenea se afla butonul pentru aprindere, optiunea Go plus un indicator luminat pentru Wifi.

Brother HL-L2365DW

Brother HL-L2365DW are inclus în pachet un CD ce conține progarmul de instalare a driverelor și alte programe utile plus un ling către Crother Creative Center  ce cuprinde seciunile Business și Family. Cei ce opteaza pentru WIFI au optiunea WPS sau AOSS în caz ca utilizatorii de Mac vor să se conecteze direct la aceasta imprimanta.

CD-ul ofera o copie a manualului de utilizare, dar din păcate aceasta nu ofera informații foarte ajutătoare. În schimb am fost nevoit sa folosesc următorul link http://support.brother.com/g/b/manuallist.aspx?c=gb&lang=en&prod=hll2365dw_eu_as&flang=English&type3=10014&type2=5 pentru a găsi o versiune mai noua.

Despre driverele Brother HL-L2365DW

Driverul imprimantei Brother HL-L2365DW ia o apropiere diferita fata de ce am experimantat pana acum. Spre deosebire de modurile uzuale Draft Normal și Best acest driver mai ofera unele profile predefinite cum ar fi General, Save Paper și Toner Saving plus abilitatea de a-ți crea profile noi prin selectarea unor opțiuni cum ar fi rezolutia, setari de printare și tipul media.

Poți selecta dintr-o gama variata de rezolutii de  300, 600 și 1200DPI, mai multe tipuri de hârtie plus opțiuni de grafica sau de printare a textului.

Pentru testul meu am optat o setare de text folosind fiecare dintre cele trei rezolutii și hârtie pentru copy xerox. La fiecare dintre cele trei rezolutii imprimanta Brother HL-L2365DW au avut o viteza de 30ppm cu o medie de 13 secunde înainte sa apara prima pagina.

Atunci când am folosti rezolutia de 1200 dpi textul a fost mai intunecat, dar nu am văzut nici o diferența intre 300 și 600 dpi.

Apoi am făcut un text cu optiunea de printare Duplex. Acest text a fost făcut la o rezolutie de 600 dpi cu un document de 1000 cuvinte. O viteza de 8ppm a fost atinsă atunci când am imprimat pe ambele fete a unei foi. Cu o micsorare vizibila a fontului acest test a avut performanța de 30ppm. În toate cazurile calitatea printarii a fost buna și în timp ce imprimanta nu a fost tocmai silentioasa, zgomotul nu a fost chiar atât de deranjant.

Cu aplicația potrivita modelul Brother HL-L2365DW are suport pentru AirPrint, Cortado, Cloud Print, Google CloudPrint și iPrint&Scan pentru telefoane mobile și tablete.

În general am fost impresionat de performantele acestei imprimante atât la viteza de imprimare cât și la calitate. Îți ofera o gama variata de conectivitate împreuna cu foarte multe opțiuni de printare.

Brother HL-L2365DW  are prețul de 800Lei împreuna cu înlocuitorul cartusele de toner ce costa 180Lei pentru unitatea standard (1200 pagini) sau 280Lei pentru  cea de capacitate mare (2600 pagini)